Service av värmepump i Uppsala

Det är viktigt att serva sin värmepump med jämna mellanrum, för att få en så effektiv värmepump som möjligt. Dessutom håller en servad värmepump längre.

Vad innebär service?

Service innebär att en expert kommer hem till dig och går igenom din värmepump. Vid service av en luft-luftvärmepump rengörs värmepumpen på djupet. En värmepump förlorar vanligen ca 30 % i effekt på ett par år, endast genom att smuts letar sig in i djupet av värmepumpen. En service kommer till rätta med det problemet och du får återigen upp effektiviteten och får en värmepump som mår bra och troligtvis även håller längre, eftersom smuts även kan öka slitaget på din värmepump.

Vem ska jag vända mig till för service i Uppsala?

Det finns ett antal företag som erbjuder service av värmepump runtom i Uppsala och Uppland. Du kan välja att vända dig till en lokal aktör, eller till större aktörer. Vanligen erbjuder återförsäljare av värmepumpar också service.

Vissa erbjuder också olika former av serviceavtal. Då blir du kontaktad med jämna mellanrum, då det anses vara dags för service. Vissa tycker att detta är praktiskt, medan andra upplever att servicetillfällena kommer väl tätt. Vanligen kostar det lika mycket med service oavsett om du har ett avtal eller inte.

Tänk också på att alla som erbjuder service av värmepumpar, inte nödvändigtvis är kyltekniker. Om det inte är en kyltekniker är personen inte behörig till att göra vissa ingrepp, som kan behövas.

Vad kostar service av värmepump i Uppland?

Vanligen brukar service kosta runt 2000 kronor, men detta kan variera mellan olika servicetekniker. Många lämnar inte heller ut sina priser på hemsidan, utan du måste kontakta dem för prisförslag.

Större återförsäljare erbjuder vanligen samma pris, oavsett var du bor i landet.

Beställ service under rätt årstid!När ska jag beställa service?

Det är alltid bra att beställa service inför en vintersäsong, så man vet säkert att värmepumpen fungerar när kylan kommer.

Tänk på att hösten är den intensivaste perioden för alla kyltekniker. Det är då alla kommer på att de vill köpa en värmepump, vilket gör att man kan få vänta längre på både installation och service. Om du istället är lite förutseende och beställer service redan i augusti, slipper du troligen långa väntetider och har en nyservad värmepump när kylan kommer.

Viktigt att ta hand om sin värmepump

Det är viktigt att ta god hand om sin värmepump. Genom att ta hand om din värmepump på bästa sätt håller du uppe effekten och får en värmepump som mår bättre.

Läs mer om eget underhåll av värmepump