Köpa värmepump i Uppsala

Att köpa en värmepump har blivit mycket vanligt i Uppsala och Uppland, liksom i övriga Sverige. Här kan du få veta mer om vad det innebär att köpa eller beställa en värmepump.

Vilken värmepump passar mig?

Med hjälp utav vår guide, kan du lätt ta reda på vilken sorts värmepump, som passar förutsättningarna i ditt hus. På så vis kan du hitta vilken värmepump du ska beställa.

Till guiden

Vad kostar en värmepump?

Hur mycket en värmepump kostar beror på vilken sorts värmepump det rör sig om. Värmepumparna varierar sedan även i pris beroende på märke, modell, kapacitet, återförsäljare m.m. Det kan vara idé att ägna lite tid åt att jämföra priser och jämföra olika värmepumpar, för att hitta rätt.

Nedan får du ungefärliga uppgifter på vad det kostar med själva värmepumpen:

  • Luft-luftvärmepump – 10 000-20 000 kronor
  • Luft-vattenvärmepump – 25 000-75 000 kronor
  • Frånluftsvärmepump – 30 000-80 000 kronor
  • Bergvärmepump – 50 000-100 000 kronor

Kostnad för installation tillkommer – se installation. Generellt är priserna lite högre runt vår huvudstad, vilket i viss mån även påverkar priserna i Uppsala och delar av Uppland. Detta gäller pris för både värmepumpar och installation.

Hur kan jag få ner priset på min värmepump?

Köpa värmepump online

Det bästa tipset för att få ett lågt pris är att beställa din värmepump på Internet. Vi säljer gärna en billig värmepump till dig i vår e-butik för värmepumpar.

I området runt vår huvudstad är det, som sagt, tyvärr lite högre priser på värmepumpar. E-butiker håller generellt lägre priser och i området runt Uppsala kan skillnaden mellan den lokala butiken och e-butiken många gånger vara mycket stort. Man kan spara mycket pengar genom att köpa värmepumpen online.

Vad ska jag tänka på?

Det är mycket att tänka inpå inför beställning av värmepump, gå igenom vår checklista inför köpet, så du har tänkt på allt.

Checklista inför köp av värmepump

Offert

Vid inköp av större värmepumpar, är det vanligt att efterfråga en offert. Offerten du får, är ett erbjudande till dig. Du kan gå vidare med offerten och beställa värmepumpen eller tacka nej till att köpa värmepumpen.

Om du är intresserad av att efterfråga en offert på värmepump, kan du göra detta via vårt formulär för offertförfrågan.

Till offertförfrågan